Tuesday, December 30, 2008

Pada malam ini

malam ni bermula lah tahu baru,2008 meninggalkan bnyk peristiwa pd kita
pelbagai duka menyelingi,dan tumpah juga darah2 org yg tidak bedosa,

malam ini,ramai lagi rakyat palestin yg akn dibunuh;
dibunuh oleh manusia yg tidak berperikemanusian,

zimbabwe maseh lg diamcam wabak
indonesi maseh lg huru hara
thailand maseh lagi bergolak

malam ini aku tidak akan meraikan kehadiran 2009 dgn kegembiraan,
seperti tahun2 lalu,aku mendiamkn diri di teratak ku,
tiada erti pd ku tahun baru,
hanya propaganda bg mereka yg mengeksploitasi dunia ini,

aku tidak mampu mengubah semua ini,
kesedihanku tidak akan mengubati titisan keperitan mereka yg
teraniaya,

mungkin cukup bagiku hanya untuk mengingati....

  • dari punx untuk punx

Monday, December 29, 2008

Nike,adidas dan aston martin

Pergi ke parkcity,gua tertarik dengan deretan kasur kanak2 berjenama...teringin r gua nnti pd suatu hr nak sarungkan kasut2 gini pd warisan gua...dulu2 gua xdapat nk rasa,paling xpon biar anak2 gua rasa...dorg suke,gua puas ati....selain itu gua jumpe deretan mini cooper di pinggir jalan,mmg chantek,gua ingat kalo ader rezeki lbey gua nak miliki keta gini,keta2 yg antik dan unik,mcm wolkswagon beetle 1956 dan samba van...hui kalo dpt mmg org akan jeles punyerlah...mmg champion beb

Sunday, December 28, 2008

Gua sdg pikir masak2

Gua tgh pikir ni sameader nak switch subject instrumentasi ke AFM atau kekalkan ia...beberape hari gua dh peningkan kepala gua,gua bkn aper,gua pikirkan final project gua yg maseh blum siap2 lg ni.....pending in action jerk memanjang,last skali kang gua yg ter pending kat sini,Gua ni dah la bengap,malas.....cmne nak amek subjek instrumentasi tu,kalo amek pon gua akan tuka nama gua....wong ah gat

Saturday, December 27, 2008

Transfer listed

Akhirnya gua terpaksa mengalah dan akur dgn arahan pihak kolej supaya berpindah bilik...gua bukan takot maupun gentar,gua sememangnya anarkis yg moralistik,tetapi memikirkan yg seluruh blok yg gua inapi hari2 lepas akn dibaik pulih dan bekalan air dan elektriknya akan ditutup gua tiada pilihan lain...i need to move along through the path that i disobey recently...akhirnya gua betapak lah di sebuah agam baharu yg lebih tinggi puncaknya...tidak apa lah,ada kalanya kita perlu mngalah untuk kebaikan diri kita sendiri....

My new study table decoration

magical wardrobe

Koleksi majalah ROTTW ku

kasetku yg 'rare'

using picasa3





Friday, December 26, 2008

Perjuangan

Excerpt from The Screenplay “Fatwa Pujangga”, 1996.

Seketika kemudian, Pak Samad berjalan merapati para pelajarnya dan duduk bersila di hadapan mereka. Mereka kemudian menjadikan itu satu semi bulatan.

PAK SAMAD

Anda pernah baca novel saya…

Para pelajar itu menjawab sudah…

PAK SAMAD

Tidak enak bukan ?

Para pelajar ketawa.

PAK SAMAD

Saya hanya novelis tua yang ketandusan bakat

yang anda ada…. anda lebih hebat dari saya…

naskah Encik Zuhairi… lakonlayarnya lebih

hebat dari saya…

Zuher memerhati approach Pak Samad.

PAK SAMAD

Biar saya ceritakan kepada anda tentang hidup

saya yang serba tidak menarik dan kekurangan

ini… sudi mendengarnya…

Semua menjawab “SUDI”

PAK SAMAD

Tapi tidak menarik… saya tidak salahkan anda

jika ada yang tertidur nanti… baiklah… anda

kenal Pak Sako ?

Ada yang menjawab kenal.

PAK SAMAD

Anda kenal Ahmad Boestaman…

Begitu juga jawapan mereka.

PAK SAMAD

Pak Aminuddin Baki…

Begitu juga jawapan mereka…

PAK SAMAD

Itu semua orang muda yang hebat dan perkasa

di zaman saya anak muda seperti anda… mereka

bagus… baiklah… sekarang saya ceritakan tentang

anak muda bernama Samad… orang panggil Mad

Kontot… sebab saya dulu kecil molek…

Para pelajar ketawa.

PAK SAMAD

Pernahkah anda dengar, baca atau lihat karya

Uda Dan Dara…

Para pelajar menjawab pernah….

PAK SAMAD

Tahu pengarangnya…

Ada yang menjawab tahu dan ramai juga yang senyap.

PAK SAMAD

Baiklah… satu ketika dulu… Mad Kontot ini

ibarat Uda… pernah bertunang dengan gadis

pilihannya di sebuah perkampungan terpinggir…

Waktu itu saya muda belia… mudah jatuh cinta…

gadis itu saya katakan Dara sahaja namanya…

Beberapa purnama sebelum berkahwin… seorang

tokoh Inggeris telah tiba di Tanah Melayu membawa

sebuah dokumen penting bernama Malayan Union,

Tokoh itu bernama Harold MacMichael… beliau

telah mengadap Sultan – Sultan Melayu dan

memaksa mereka menandatangani gagasan tersebut.

Buat pertama kalinya, rakyat Melayu satu bumi

Melayu ini merasa terancam dan terhina dengan

begitu hebat sekali… maka… mereka mula berkumpul

dan berbincang dan berdemonstrasi hingga lahirlah

tokoh – tokoh Melayu yang terkemuka… Uda… waktu

itu, tiba – tiba merasakan bahawa rupa – rupanya

ada perjuangan yang lebih hebat dari perjuangan

membawa Dara ke ranjang…

Para pelajarnya gelak.

PAK SAMAD

Iaitu… perjuangan menentang Malayan Union…

di ambang pernikahannya, Uda telah mengayuh

basikalnya ke pekan terdekat dan mengikut

demonstrasi di situ dan menuju menaiki

keretapi untuk ke Kuala Lumpur… di situ

satu perhimpunan raksaksa akan di adakan…

di Padang Kelab Selangor.

Zuher dengan serius cuba menangkap tiap ayat yang dilafazkan oleh Pak Samad. Dia tahu Pak Samad mempunyai maksud yang tersirat disebalik cerita itu.

PAK SAMAD

Uda begitu taksub menyaksikan bangsanya

bersatu, Uda begitu gembira, Uda merasakan

bangsanya kini bangsa pencipta sejarah… akibatnya

Uda terabai tanggungjawab untuk pulang dihari

perkahwinannya dan terlepas peluang menikmati

Dara diranjang kerana malam itu Uda tidur kesejukan

di tepi padang itu. Uda pulang seminggu kemudian…

hati Uda berderai seketika bila dapati Dara sudah

dinikahkan oleh keluarganya dengan teman Uda… kerana

sangka mereka Uda telah lari ke Kuala Lumpur. Dara

dinikahkan juga kerana keluarganya takut malu… malu

jika – jika tanggapan masyarakat Dara sudah ditebuk

Uda dan ditinggalkan.

Pak Samad diam seketika. Semua pelajar diam. Zuher turut diam.

PAK SAMAD

Anda fikir Uda kecewa ? Tentu Uda kecewa…

tapi Uda tidak mahu menerima penyesalan… akhirnya

Uda membuat keputusan tinggalkan kampungnya,

Uda merantau ke Singapura dan bekerja dengan

sebuah syarikat akhbar kecil di sana. Uda tidak

menyesal walaupun Uda kecewa. Kata Uda… Dara

memang bukan miliknya, sebab itulah Dara tidak

mungkin dimilikinya… tetapi bumi Melayu ini

milik Uda dan Uda akan terus berusaha memilikinya

dari tangan penjajah.

Pak Samad diam. Dia menoleh ke arah Zuher.

PAK SAMAD

Uda percaya, apa yang bukan miliknya tidak

akan jadi miliknya walau puas dia mencuba,

apa yang menjadi miliknya akan tetap menjadi miliknya

walau dia terpaksa gadaikan apa sahaja yang di

milikinya, dan hari ini Uda bersyukur, kerana

sehabis – habisnya, Uda hanya mampu mendapat

20 orang anak itupun jika Uda kuat batinnya dan Dara

berupaya menghadapinya… tetapi hari ini… kekecewaan

Uda yang membawa Uda ke Singapura menjadikan

Uda seorang novelis yang karyanya dibaca setiap

hari dan masa di serantau bumi Uda ini. Habuannya

lebih dari apa yang mungkin dimilikinya bersama Dara.

Zuher termenung mendengar kata – kata Pak Samad.

Syed Azidi Syed Abdul Aziz, Kuala Lumpur 1996


  • Dicopet dari http://gaharuemas.wordpress.com/page/3/

Black Swindler


aduhai,baru beberape minit sebelom gua buat entry ni gua selesai melayan citer KUROSAGI setelah beberapa hari tergendala siaran akibat malas nk smbg tengok...memendanhkan esok cuti gua henjut la dr ptg td smpai skg...perg layan siot citer ni...mengisahkn kehidupan seorang penipu professional yg menipu atas dasar membalas dendam terhadap kematian tragis keluarga beliau akibat perbuatan penipuan....so hero ni kiranya nak menghapuskan semua penipu2 yg ada dgn cara menipu mereka balek...genre citer ni crime investigation and romance...ader gak selitan2 ayat2 chenta jepun,basic la jiwang jepon kan jiwang bermoral...gambate,tapi pengakhiran citer ni x seperti yg gua imiginasikan...hebat betol pengarah citer ni....two thumbs up,citer ni bnyk memberikan ikhtibar kalo korg tgk dan perihatikan betol2...mmg bnyk pngajarannya,itu pon kalo lu org tgk smbil ambil ikhtibar la...kalo tgk jerk...sampai gitu je la kan,its still the same things...apae2 pon gua suke awek dlm citer ni,Yashikawa tsurara...cute beb,hero pon bley tahan cool jerk....ok r lastly chow,BANG....

Thursday, December 25, 2008

Konsert rock lagenda

Semalam mlm bertempat di indoor stadium bintulu gua dan rerakan telah pergi mengikuti konsert rock lagenda yg membariskan beberapa ikon rock kangkang dan rock kapak tempatan,antaranya adalah YANTZEN(rusty balde),RAHMAT(mega),SHAMRIN(fotograf),dan AMIR(ukays)...ait amir ukays bkn rock cintan ker....hahaha,xpelah layan jerk,untuk pengetahuan lu org gua sejak skolah rendah dulu2 dh dgr lagu2 hit mereka...ni la musik yg gua into dulu sebelom gua into ke musik lembah kegelapan...

sebenarnya gua dapat tawu pasal konsert ni pon sbb gua dan rerakan sdg mkn di sedc kuburia...tetiba dtg brader ni,muke cm kenal...skali RAHMAT mega daaa....kitorg wat2 rilek dlu,then after it,ader mamat dtg bg flayers utk konsert ni....eh skali SHAMRIN fotograf yg bg daaa..gua mcm x cayer jer dia yg bg flayer by hand pd ktorg dan jemput ktorg dtg...giler ah slama ni dok asyik karaoke lagu "di alam fana cinta" skali dpt bertemu sndri dgn penyanyi dia...mmg bangga rasanya....

utk pengetahuan lu org deligasi UPMtelah memeriahkan konsert tu dgn nyayian2 sumbang kami yg sing a long lagu2 hit ikon2 rock tersebut semasa persembahan dijalankan,main blasah je lirik...hahaha,boley dikatakan setiap ikon tersebut akan trun nyayi dgn ktorg disebabkan ke sporting an deligasi UPM...konsert berakhir jam 1230 mlm dan disudahi dgn sesi bgambr

walaupon konsert ini mengecewakan sedikit,tapi gua puas ati sbb dpt jumpa ikon2 rock ini...dan dpt dgr suara live dorg yg saling x tumpah mcm dalam corong2 radio jaman gua skolah2 dulu...u guys rockx....ni sebab2 knape konsert n xbest

  • xde live band...minus one daa
  • acara bermula lmbt...biasalah janji melayu
  • crowd x ramai...org bintulu mb suke dangdut,bkn rock kangkang dan rock kapak...lenkali kena ajak amalina dan iwan hj dasri dtg....xpon inul yg kocok2
  • hujan yg sangat lebat
  • audio system yg kurang baik
  • flayers yg x bg info dgn ckup....beza tu dewan dgn indoor stadium
ni gambr2 yg gua smpt capture semasa konsert


yantzen...intro lagu kamelia


feeling siot...jiwa rocker kangkang nih

close up yantzen

Rahmat mega...muke xbrubah seh

5 buah lagu brader ni sebat pd mlm tu

waaa Shamrin nyanyi penuh penghayatan ni

mcm ala2 rapper pon ader erk


brader amir ni cam nak nanges jerk

feeling beb...tgkp cintan weh

Muke2 rock dulu2...skg maseh rock lg

Bersama shamrin

Mawi duet dgn Yantzen tuuuu

Bersama Rahmat

Bersama Amir

Mawi mndgr penerangan tips kesihatan dari bareder Yantzen


  • Nota kaki : sebenarnya bnyk g gmbr yg gua ketip...tp x larat nk upload,ader 100 lbey beb,jd la lu org tgk skit2 maner yg ader ni...better than nothing kan...overall we enjoy this event...sekian dr sy xmegoox..roger and out

Anak2 mama diana

Agak lama gak gua dh x update blog gua ni.....gua pon xtawu pasal aper..mb sebab gua bz atau buat2 bz,xper harini bg mengubat hati pembaca sekelian,gua nak bercerita tentang lab mate gua,kawan yg gua kenal dgn lbey rapat semasa di lab...esp hyunn dan khai roe shi,dgn segaal hormatnya dipersilakan



Ni mamat ni bernama deddy...beliau adalah anak kesayanagn uncle wong,mamat ni kuat isap rokok,dah mcm serombong kapal dah gua tengok

Ni lak namanya boss,kalo nak tawu mamat ni skg tgh hot scandle dgn khai roe shi...huhu,bgus2 kowg mmg sepadan,,,mcm pulau sipadan

Ni la khai roe shi....tgk tu,dia wat muke ala2 kucin depan lense...eleh control ayu ler tu,mntg2 la oppa dia ader...gua ader hyunn,tag team terhebat menhanjing orang..xder sape ley lawan tau regu campuran ktorg...

Ni la hyunn,atau dikenali sebagai pasangan regu menghanjing paling hebat gua,kami juga sedang menceburi bidang mencari jodoh dan mangsa pertama kami adalah khai roe shi dan boss...hyunn ni ter obses dgn akira dr filem nubota wo produce...akira down!


  • Nota kaki : Mr wong adalah uncle ktorg yg selalu take care ttgktorgdisamping mama diana...xlama lg mama nk g smbung blaja...kasihan ktorg,tiada tempat mengadu....siapa2 sudi nak bela ktorg boley kontak gua di 012-8706015(awek are highly recommended)

Sunday, December 21, 2008

Ragam kerenah kehidupan insan

Gua xde sgt entry nk citer...sebenarnya ader,tp its all about the fucking hearts and feeling lah...jiwa kachaw org kater....so bg nak menenangkan hati gua yg tengah runsing serabut terimalah fotoscape kerenah manusia dr gua...jemputlah usha2 erk



smiling like a sour plum(cm x ikhlas jerk)

Blurry...

a LOVE that is priceless

lu x puas ati ka?...

Senyuman utk hari ini...kerna esok ianya belum pasti lg....

like mother like daughter...

Nyummm..nyummm

  • Dengan melihat keletah org...gua dapat melihat diri gua sendri...buruknya sebenarnya perangai kita jika kita tidak berlakun untk tidak menjadi diri sendiri...kita tidak perasan itu semua...tapi ada mata yg akan memandang kita....

Thursday, December 18, 2008

Top 100 guitarist of all time

1. Jimi Hendrix* - Jimi Hendrix Experience
2. Eric Clapton - Yardbirds, Cream, Derek & The Dominos, Solo
3. Jimmy Page - Yardbirds, Led Zeppelin, The Firm
4. Jeff Beck - Yardbirds, Jeff Beck Group, Solo
5. Eddie Van Halen - Van Halen
6. Stevie Ray Vaughan* - Stevie Ray Vaughan & Double Trouble
7. Joe Satriani - Solo
8. Ritchie Blackmore - Deep Purple, Rainbow, Blackmores Night
9. Steve Vai - David Lee Roth, Whitesnake, Solo
10. David Gilmour - Pink Floyd, Solo
11. John Petrucci - Dream Theater, Liquid Tension Experiment
12. Randy Rhoads* - Quiet Riot, Ozzy
13. Allan Holdsworth - Solo
14. Paul Gilbert - Mr. Big, Racer X, Solo
15. Yngwie Malmsteen - Rising Force, Solo
16. Phil Keaggy - Glass Harp, Solo
17. Jason Becker - Cacophony, David Lee Roth Band, Solo
18. John Mclaughlin- Mahavishnu Orchestra
19. Duane Allman* - Allman Brothers Band, Derek & the Dominos
20. Chuck Berry - Solo
21. Eric Johnson - Solo
22. Steve Howe - Yes, Solo
23. Neal Schon - Santana, Journey, Solo
24. Brian May - Queen
25. Gary Moore - Thin Lizzy, Colosseum II, Skid Row, Solo
26. Bo Diddley* - Solo
27. Steve Morse - Deep Purple, Dixie Dregs, Steve Morse Band, Solo
28. Carlos Santana - Santana
29. Tony Iommi - Black Sabbath
30. Buckethead - Solo, Praxis, Thanatopsis, The Deli Creeps, Cornbugs, GNR,
31. Mark Knopfler - Dire Straits, Solo
32. Marty Friedman - Cacophony, Megadeth, Solo
33. Nuno Bettencourt - Extreme, Mourning Widows
34. Shawn Lane* - Black Oak Arkansas, Willy, Solo
35. Kirk Hammett - Metallica
36. Uli Jon Roth - Scorpions, Solo
37. Terry Kath* - Chicago Transit Authority
38. Alex Lifeson - Rush
39. Frank Zappa* - Mothers of Invention, Solo
40. Rory Gallagher* - Solo
41. Dimebag Darrell* - Pantera
42. Peter Green - Fleetwood Mac, Solo
43. Robin Trower - Procal Harum, Solo
44. Slash - Guns N' Roses, Slash's Snakepit, Velvet Revolver
45. Mick Taylor - John Mayall's Bluesbreakers, Rolling Stones
46. Robert Fripp - King Crimson
47. Tom Morello - Rage Against the Machine, Audioslave
48. Michael Schenker - Scorpions, UFO, MSG, Contraband
49. Ry Cooder - Solo
50. Angus Young - AC/DC
51. Keith Richards - Rolling Stones, Solo
52. Michael Angelo Batio - Nitro, Solo
53. John Squire - Stone Roses
54. Pete Townshend - The Who
55. Steve Hackett - Genisis
56. Zakk Wylde - Ozzy Osbourne, Black Label Society
57. George Harrison* - Beatles, Traveling Wilberys, Solo
58. Alvin Lee - Ten Years After
59. Dave Davies - Kinks
60. Jerry Cantrell - Alice In Chains, Solo
61. Steve Stevens - Billy Idol
62. Johnny Winter - Solo
63. Dickie Betts - Allman Brothers Band, Dickey Betts & Great Southern
64. John Cipollina* - Quicksilver Messenger Service
65. Kenny Wayne Shepherd - Kenny Wayne Shepherd Band
66. Steve Cropper - Booker T. & MG's/Stax sessions
67. Adrian Belew - King Crimson
68. Joe Bonamassa - Solo
69. Steve Lukather - Toto, Solo
70. Jerry Garcia* - Grateful Dead
71. Joe Perry - Aerosmith
72. Prince - Prince & The Revolution
73. Kim Mitchell - Max Webster, Solo
74. Adrian Smith - Iron Maiden
75. Dave Murray - Iron Maiden
76. Neil Young - Buffalo Springfield, CSNY, Solo
77. Billy Gibbons - ZZ Top
78. Tony MacAlpine - Solo
79. Mike McCready - Pearl Jam
80. Adam Jones - Tool
81. Gary Hoey - Solo
82. Leslie West - Mountain, Solo
83. Peter Frampton - Humble Pie, Frampton's Camel, Solo
84. Dick Dale - Del-Tones
85. Vito Bratta - White Lion
86. Mickey "Guitar" Baker - 50's sessions/ Mickey & Sylvia
87. John Frusciante - Red Hot Chili Peppers
88. Ronnie Montrose - Montrose, Edgar Winter Group
89. Mick Ronson* - David Bowie, Solo
90. Roy Buchanan* - Solo
91. Warren Haynes - Allman Brothers Band, Gov't Mule
92. Vinnie Moore - Alice Cooper, Solo
93. Robbie Krieger - Doors, Solo
94. Chris DeGarmo - Queensryche
95. Jake E. Lee - Cutting Crew, Ozzy, Badlands, Solo
96. Glen Tipton - Judas Priest
97. Joe Walsh - James Gang, Eagles, Solo
98. K.K. Downing - Judas Priest
99. Eddie Hazel* - Funkadelic
100. Alex Skolnick - Testament



No 1 guitarist all the times.... jimi hendrix(jimi hendrix experience)

Eric clapton(cream)

Jimi page(led zeppelin)

Jeff beck(Yardbirds,led zeppelin)

Eddie van helen(van halen)

  • Nota kaki : gua sedikit kechewa,dimana letakknya jhonny ramone(ramones)!!!

Wednesday, December 17, 2008

fuck off

gua xder paper bnda sgt nk citer dlm entry ni....cume skg ni,gua nak luahkan ketidakpuashatian gua pd mamat ni...gua tgh dok analisis data project gua dia boley bantai bergayut smbl ckp kuat2 kat bwh blok tu...fuck off la wei,kalo ye pon lu nk gayut....itu lu pnya pasal la,tapi jgn la smpai bikin org lain panas hati...xkesah la lu ni bnyk awek ker,muke hensem mcm artis ker tapi ini negara demokrasi beb,lu kena ppikir hak orang lain....kang kalau gua dtg terajang lu ape2 pon xdapat...benda kecik pon xley pikir...

tu la pasal,dah bnyk sgt otak tu disumbatkan dgn kisah2 chenta...org lain pon berchenta gak okey,tp xdelah kemaruk mcm lu...oooowh gua luper,lu kan penchenta wanita...im gonna be sick with this love psychotic people....fuck u

  • nota kaki : org kater chenta itu buta,tp sebenarnya lu org yg buta,tuli,xguna akal fikiran....chenta itu indah sebab tanpa chenta tiadalah kehidupan yg diberikan oleh tuhan kepada makhluknya

Tuesday, December 16, 2008

라이너군 (tearliner)

gua jarang mendengar rilisan musik bawah tanah dari korea,tetapi semenjak gua kenal dgn band ini gua tertarik dengan gerakkan indie musik disana,tearliner..nama yg mungkin biasa didengar oleh penggemar drama coffee price...pertama kali gua mendengar ost coffee price gua rasa ader perbezaan antara Coffee price dgn kdrama yg lain
  • track yg gua suke dgr embrace all (stream di http://blog.naver.com/tearliner/120059226461)
  • love traveler (stream dihttp://blog.naver.com/tearliner/120059226461)
  • rain coat(hyunn introducedkan)
  • wishy washy boy(hyunn introducedkan)
  • novaless(hyunn introducedkan)
setalah gua belek2 di forum,indieful rok,last.fm...gua dapat tahu ader lg beberape band yg superfantastic lagunya....teringin gak gua nk dgr kan,antaranya adalah
  1. Humming urban stereo
  2. pepertones
  3. linus blanket
  4. nell
Orang kata linus blanket mcm mocca,kalo bgtu mesti main acoustic jazz/pop mcm estrella....wow menarik tu...hmmm,lu org nk cuba ke krock/kindie/kpop....owh luper kamu kan mengkonsumi lagu2 tangkap leleh...maner faham aper gua citer..hyunn dgn khai roe shi faham kot...korg mmg advance la dr gua mgenai k music ni...terutamanya hyunn,lu berdua mmg rockenstein freakenstein la...hehe



tearliner 1st album : 작은방, 다이어

tearliner 1st ep : Letter from nowhere

Dulu-dulu

Gua ingt lagi satu ketika dulu,mase gua membesar sebagai johan smpai jd mcm skg,besor yg amat besor,dulu2 pg2 mesti ibu gua akn kejutkan gua utk ke sekolah tadika,mase tu gua skolah taska ABIM,pg skolah naik beca,gumbira jer,sbb pe?sbb skolah tadika medan gua bergembira dgn kwn2,

kalo hari cuti mesti pagi2 gua akan tgk prangkap tikus yg dpasang mlm td...patu bapak gua akn buka pintu perangkap tikus tu dan tikus akn kuar...lalu bapak gua akan hayun dgn kayu...mmg chantek....mcm men golf,gua rasa kalo bapak gua main golf skg mesti setanding tiger woods


Mase skolah rendah,gua kna bgun lg awal pg...jam 530,sbb gua naik bus g skolah kul 615,hmmm muke mesti busan je dgn rutin harian,tp yg bestnya time tu gua pakai
kasut wira atau palas jazz yang ader pemantul cahaya tu,mmg bahagia la masa tu,gua pikir mesti org bwk moto atau kereta akan terkesima bila kasut gua memantulkn cahaya dr kenderaan mereka..its cool,

pastu masa g skolah gua akan sentiasa tgk satu kedai ni,kedai moto yang letakkn gmbr moto baja hitam sebagai iklan,masa tu gua pikir yg baja hitam tu betul2 wujud,sial la sape yg bg cadangan letakkn iklan gmbr moto baja hitam pd kedai tu....sebab lu la gua percaya pd masa tu baja hitam itu ada....lu dah rosakkan imiginasi gua


balek skolah gua akan pg skolah agama,then after that gua akan bersedia di hadapan tv untuk menonton
kartun tomato man,gaban,flashman,jetman,baja hitam,sebelom gua pg main petang....senja pulak gua akn lepak dpn tv sbelom kul 8,sebbab nk tgk ninja turtules,atau ultraman great...patu gua akn bersedia kena piat telinga oleh ibu gua sbb lambt mandi,kalo bapak gua plak beliau akan heret je trus pg bilik mandi,atau tutupkan tv....

sapelah yg bg idea utk siarkan kartun pd senja2 tu,x consider kanak2 tol la...kesian kat gua yg hari2 menahan leteran dan kadang2 piatan utk menonton slot kartun di senja hari.....kul 8 kompom r gua xkn ddk dpn tv sbb itu time berita,gua x minat pd masa itu...dan pd masa tu gua pelik nape org tua suke tgk berita,tgk la kartun ker,movie ker kan...korr pernah terpikir mcm tu x?


kalo hari minggu pg2 lg gua dah bangun,sbb ader kartun,voltron ker,macross ker,ultraman,KFC,alam ria disney,mojako,conan the barbarian,he-man,thundercats,dan mcm2 lg...smpai tgh hari gua akn mengadap tv...kalo petang gua dh burink dah,sbb time tu parent gua akan layan panggung sabtu...citer hindustan...adush gedebush....

smpai skg akibat dr dorongan tidak sgaja parent gua,gua telah tertengok citer hidustan smpai skolah menegah rendah dimana j
aman tu movie best hindustan adalah badshah,kuch2 hota hai,hello brother dan beberapa lg cerita....lu ingt lg x?selain itu gua layan gak citer2 hindustan lamer jaman bapak gua muder2 mcm bobby,sangam,gopi,amar akhbar anthony.try lu tnya parent lu...mesti citer ni famous jaman dulu

Gua ingat lagi,mase tu kalo parent gua pergi kerja...gua akan tinggal umah baby sitter,namanya umi kalthum,gua ppanggil mak umi....time tu b4 pg kerja ibu gua akan bg 30 sen untuk gua dan adik pompuan gua buwat beli jajan...tapi gua akan beli mancis api...haha,tanpa gua sedari tabiat gua dapat dihidu oleh bapa gua,lalu beliau marah dan telah membelikan gua sekotak besar mancis api dan suruh gua main smpai puas...tapi gua tawu,itu taktik
bapa gua supaya gua rase kena perli lalu gua nangis2 xmau main,aper lagi kena ceramah yg menusuk kalbu la dr bapak gua,

bapak gua ni style dia ajar kami adik beradik adalah dengan cara perlian...pnh juga gua suke main lumpur,dia ckp "ko pg berenang kat lumpur tu,aku tggu"...ngeee,aperlagi,cepat2 la gua blah masuk umah



gua dgn adik pompuan gua rapat,tp masa kecik gua slalu pukul dia,sampai darah2 hidung dia,bla gua besar,gua pikir balik,gua rasa kesal....gua x minta maaf lg,gua xtawu nk mnta maaf cmne,kalo dia bc blog ni....


gua nak minta maaf la pd dia,jauh dari sudut hati along,along nk minta maaf pd ko angah...sementara along ader umur lg





kamu superhero yg maner



Hot-headed. You have strong
will power and a good imagination



Green Lantern
80%
Superman
60%
Spider-Man
40%
Batman
40%
Supergirl
40%
Wonder Woman
40%
Hulk
40%
The Flash
40%
Robin
30%
Catwoman
20%
Iron Man
20%


Click here to take the "Which Superhero are you?" quiz...

Monday, December 15, 2008

Trima kaseh

Pandi oppa,deddy,khai roe shi, tq sbb korg g sampling gua dpt ponteng lab hr ni..trima kaseh juga diucapkan kepada audit dlaman UPM yg bersama2 menjayakan pemontengan gua hr ni...gua terharu seh,lu org brkorban utk gua....hehehe :p


Gua dedicate bunga ni pd org yg tlg gua ponteng hr ni

Couple of birds

Lonely at the top

Green god green

Yam of life

Drop...

Heaven of the midgets

Midnight freaks

water drip

silent ...peace...freak!

view from lense

fuckin untidy...

say cheese...1,2,10