Sunday, May 9, 2010

Baru balik dari London

Assalamualaikum w.b.t.
owh....selesai wisel penamat,aku balik...itu pon sebab lisa suriani sms aku,suruh balik awal sebab dia kata sekarang ni musim polis suke tembak-tembak orang,aku akur....seperti biasa acara membakar2 line di muka buku bermula.....boleh dikatakan fan em u tahun ni menerima seadanya kemenangan the blues sebagai juara liga....owh tapi adalah seorang mamat ni.....dok bertekak dlm muke buku dgn aku ttg history2 glory2 dia.....aku sebagai seorg carefree balas lah seadanya...cuma aku tersilap faham term antara owner dan ceo...ooowh maaf,aku insan biasa....aku terima seadanya teguran dia....walaupon dia dok menganjing2 aku cara yang boleh menyebabkan seseorang itu hot temper.....haha,xper...aku carefree...rileks aje...lagipon lisa suriani cakap,jagan di layan org yang dah matanya nampak warna merah jer...mcm lembu.....asik tgk merah jer.....xtahu nak pikir aper dah.....kejar ajer....xper,aku xambik hati.....aku carefree...ape2 pun tahniah pada lu (mamat yang gua perang saraf) dan fan-fan em u sume...sebab bg tentangan sengit tahun ini.....jangan la cerita pasal sejarah...leeds united pon ader sejarah yang gah....kami carefree pon ada sejarah kami sndri...respect others.....xper aku carefree dan aku xnak tahu sejarah2 kamu sume....ia dah berlalu ok..yang penting depan ni....okeh,tahun depan kita bakar-bakar line lagik....tahun ni giliran kami pula meraikan,tahun depan belum tentu lagi......next coming thomas cup,fa cup,dan world cup....majulah sukan untuk negara

p/s:lisa suriani masa aku balik td dia dah tdo plak,ceh baik aku layan cium2 piala dengan drogba td..lagik best

Cinta Hatiku

video

Assalamualaikum w.b.t.

bersempena hari ibu ini....aku mcm org2 lain juga...nak buat entry tentang ibu.OWH..aku tidak memberikan apa2 hadiah untuk ibu aku,sebab aku rasakan yang aku belum lagi mampu untuk itu.tetapi aku cuba untuk lakukan sesuatu...walaupun kemungkinan ibu aku xakan tahu apa yang aku lakukan ini adalah dedikasi khas untuknya.Aku sayangkan ibu aku,cuma aku tidak megekspresikannya....pada pandangan orang,mereka kata aku x menghargainya....biarlah,org nak kata apa....hanya aku sendiri yang tahu cinta aku kepada ibu aku...aku ini manusia yang kerap lupa sebenarnya,kadang2 aku terlupa tetang perihal hari lahir ibu aku....tetapi,tahun lepas aku tidak lupa....kerana tahun lepas aku menghadiahkan ibu aku segulung ijazah...hmmm hadiah yang paling bermakna katanya...kebetulan tarikh konvokesyen aku tahun lepas jatuh pada tarikh yang sama dengan hari lahir ibu aku....... oh tadi petang aku ada call ibu aku...berkali2 juga ibu aku mention tentang hari ibu....tapi aku masih x wish padanya...jahat bukan....sebenarnya,aku nak wish....tapi pd aku mengapa aku perlu wish setahun sekali...sedangkan pd aku hari ibu adalah hari2 aku melalui dan meniti penghidupan ini..sebab aku ada kerana dia.....tanpa dia aku bukan aku pd hari ini.....aku tahu,ibu aku tak akan membaca blog ini...tapi biarlah blog ini menjadi bukti yang anak ibu aku yang seorang ini mengingati dia....dalam seharian sedutan nafasnya....semoga ALLAH memanjangkan umur ibu aku,semoga beliau berbahagia,dan berada di bawah limpah kurnia pencipta..... kepada puan Siti Hawa Khalid....along sayang ibu.....apa yang along ada pd hari ini,sebahagiannya adalah dari kudrat ibu....hmmm along xada hadiah yang istimewa2 untuk diberikan pd ibu buat masa ini...tetapi akan ada insyaALLAH.....owh,ini ada sedikit dedikasi dari along untuk ibu....walaupun kemungkinan ibu xakan melihatnya...biarlah pembaca2 blog ini menjadi saksi...dedikasi dari hati ke hati ini....khas untukmu(ibu ku)


from heart to mom (megat azlan azmi)