Tuesday, January 10, 2012

Aku tak bodoh...aku dungu

kau orang pernah tengok tak gusti?.....kau pernah kenal tak the rock? undertaker?maupon hulk hogan....kalau time kau tengok the rock bergusti dengan undertaker...mesti penyokong kedua dua pihak saling menyokong personaliti penggusti kegemaran masing masing kan...silap-silap ada juga penyokong yang sanggup memaki penyokong lain kerana berlainan minat.Tapi korang pon tahu kan yang gusti itu satu lakunan?jadi sokongan kita tadi sebenarnya adalah sokongan yang tampak mcm sokongan orang yang bodoh bukan....kan kan kan....jadi ada segelintir akan cakap"bodoh kau ni,dah tahu gusti tu lakonan kau masih lagi sokong","masih lagi tonton"

tapi kau sedar tak politik pon begitu.....kau pung pang pung pang sokong pak anwar,pak najib maupon pak karpal,tapi sebenarnya mereka sedap sedap boleh bahan teh tarik semeja sambil gelak ketawa. Alih alih yang kejalanan,yang memaki orang lain,yang bawak sepanduk,yang bawak kepala lembu tu siapa?kalau tak lain tak bukan kau?

kau sebok berpiket...tapi yang kena gantung sem nya kau?.......yang kena bahan dengan cota nya kau....yang kau maki maki itu pun jiran jiran kau...sedara mara kau..silap silap bakal ipar pupu kau.....korupsi,kekejaman,liwat itu pada gua bukan kita hakimnya,lagipon kau ada ke waktu si A meliwat si S? kau ada ke waktu si N bagi arahan meletupkan si monggol....kalau tak ada baik berdiam,takut nanti jadi fitnah brader........silap silap sama2 jumpa waktu berbaris nak masuk neraka nanti,baru kau padan muka....

sekarang zaman orang maju,kau tak belajar...kau tinggal.....kau tinggal kau mundur....kau mundur kau dihina dikeji....cakap kau tak ada sapa nak dengar...maklumlah sekarang ni,nak bagi ceramah pon kena tauliah....politik tu bukan nya bermaksud sokong parti bulan dacing maupon roket....politik tu adalah seni menguruskan ummat geng.....besar takrifnya.....itulah orang suruh kau belajor dulu kau ponteng.....sekarang jadi dungu siapa yang nak bantu?. berdiam diri tak bermaksud tak nak ambil tahu,kadang kadang diam tu lebih baik dari berkata kata.....


p/s:if the election is a fair process....they would make it  illegal (sape yang nak kalau kau dah sedap sedap masuk duit juta juta dalam kocek....tetiba, bila bila masa kau boleh jatuh)